God Jords julsatsning 2018

engodarejul
line_1
Skrivet av
God Jord

En godare jul

Ni hörde rätt, God Jord gör en julsatsning för miljön och Gud. Här kommer kanske den peppigaste och roligaste nyhet ni hört på länge: God Jord kommer i år att ge ut en JULKALENDER! Halleluja!

Varje dag med start den första december (alltså imorgon!) och med slut på självaste julafton kommer en ny lucka att dyka upp på God Jords Facebook, Instagram och på hemsidan. Luckorna kommer innehålla tips, utmaningar och inspiration till hur vi firar jul på ett hållbart, humant och mer Jesuscentrerat sätt.

Vi tror att det ligger på Guds hjärta att vi hanterar världen på ett bättre sätt och tycker det känns trist att en så kärleksfull högtid som handlar om att Guds kärlek till oss inte når någon gräns, ska behöva bli en sådan belastning av miljö, varandra och våra globala medmänniskor. Överkonsumtion av presenter, stort matsvinn och ett materiellt fokus utan dess like, för att ta några exempel, leder till stora miljöutsläpp, en distansering mellan oss människor och ett försummande av Jesu plats i julfirandet. Julen handlar idag om så mycket annat än tacksamhet inför Jesus Kristus och omtanke om varandra. God Jord vill ta ett steg ifrån detta och vill med årets julkalender inspirera till ett alternativt julfirande! Vi hoppas att vi ska tänka till lite extra i jul och se varandra, Guds son och hur vi faktiskt påverkar miljön med vårt firande och våra traditioner.

I julkalenderns alla luckor kommer vi att använda hashtaggen #engodarejul2018, häng gärna på och lägg upp era varianter av luckornas inspirerande idéer och använd vår hashtagg. Var också gärna med och be för julsatsningen så att den ska få tala ut Guds tankar och bli till något gott!

Så se nu fram emot 24 luckor av inspiration i matlagning, pyssel och umgänge så ber vi att den här julen ska få betyda något mer. Gud Jul, önskar God Jord! #engodarejul2018