Styrelseblogg - Desirée och Karin


Skrivet av
God Jord

Hejsan! Jag heter Desirée Forsberg!

Jag är en ekonomistudent på Handelshögskolan i Göteborg, som på fritiden jobbar på bank och är volontär i Hillsong gbg. Jag brinner för språk & siffror, utveckling och att träffa människor. Till vardags hittar du mig räknande vid kalkyler och formler, pratande i telefon på lite olika språk eller funderande kring olika ämnen t.ex. hur företag skulle kunna agera mer hållbart, orsaker till utvecklingsekonomiers framgång eller hur privatpersoner utvecklar en långsiktig och hållbar ekonomi. Delvis tack vare detta har jag äran att sitta i god jords styrelse som ekonomiansvarig och är oerhört exalterad för hur vi kan få påverka vår kristna värld i ämnen som långsiktighet och hållbarhet.

Har under de senaste veckorna fått fundera på varför God jord behövs och mer eller mindre insett att varför skulle vi inte behövas? Företagare har ändrat sig mot en hållbar riktning, konsumenter blir mer selektiva, politiker reglerar mot mera hållbara riktlinjer och tekniska innovationer minskar kostnaderna för hållbara lösningar. Om nästan hela samhället förstår att hållbarhet är grejen, då bör det även gälla Guds församling. Framförallt då jag är övertygad om att kyrkans uppdrag är att påverka hela vår jord till det bättre.

För jag tror att var och en av oss är kallade till att vara förvaltare.

Vår planet, vårt land är en bra plats att börja på, och God Jord är en bra plattform att börja från.

Hej! Jag heter Karin Olofsdotter!

Och än så länge är jag oldtimer i det här gänget. Men jag hoppas att alla åldrar och typer ska vilja jobba tillsammans för Guds skapelse och en god jord!
Jag arbetar som studentpastor i Lund och tycker att det är jätteroligt.

Jag var mycket hos min mormor och morfar på landet när jag var liten och fick en stor kärlek till naturen. När vi i skolan läste om Ruhrområdet i Tyskland och hur naturen förstördes blev jag förskräckt. Och arg. I tonåren kom jag i kontakt med fältbiologerna och det kändes helt rätt. Äntligen fick jag stå på barrikaderna och kämpa mot det och de som ville förstöra. Lite senare blev jag kristen. Eftersom jag redan hade gröna glasögon så att säga var det inte alls svårt för mig att att se Guds kärlek till sin skapelse och vår uppgift att vårda den, likasom alla människors lika värde. Så småningom utbildade jag mig till pastor och efter några år i yrket läste jag vidare i Schweiz. Nu började jag på allvar studera naturens roll i främst Gamla Testamentet och jag kunde se hur man hade en en klar ekologisk förståelse redan på den tiden. Det var bara det att man uttryckte det på ett helt annat sätt än vi gör i dag. Men mer om det en annan gång.

Jag är glad för God Jord och jag tror att Gud är glad för God Jord, att det finns människor som vill rädda den skapelse som Gud var så glad och stolt över en gång i tidernas begynnelse.