Styrelseblogg - Tilda och Johannes


Skrivet av
God Jord

Halloj! Jag heter Tilda Arvidsson!

Jag är 21 år och bor numera i Mariestad där jag jobbar som barn och ungdomsledare i Korskyrkan. Om du nån gång träffar mig och inte vet vad du ska säga, här är en lista på saker jag gillar: odling, second hand, människor, mitt jobb, lindy hop och all dans, att måla och feminism.

I Mark 12:28-31 står det om när Jesus får frågan ”Vilket är det största av alla buden?” och Jesus svarar ”Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ, av hela ditt förstånd och av hela din kraft. Sedan kommer detta: Du ska älska din nästa som dig själv.” Det här är varför God Jord behövs. För vem är min nästa? Det sträcker sig längre än till grannen en trappa upp. Världen är liten och ett val som jag gör i Mariestad påverkar människor på andra sidan jorden. Det är lätt att känna att allt är hopplöst och hur ska jag lyckas leva felfritt? Vi är älskade av Gud för dem vi är och inte för det vi gör. Gud vet alla våra fel och brister men vill ändå ha med oss i sin räddningsplan och vi får göra så gott vi kan. För att citera UV-scout, med Guds hjälp och efter bästa förmåga.

Jag tror och hoppas att God Jord kommer att få va en mötesplats där människor får lära sig av varandra och hitta nya lösningar för att kunna ta lite bättre hand om varandra och Guds skapelse. Tillsammans har vi mycket större chans att göra skillnad. Jag menar, tänk er en värld där varenda kyrka har ett potatisland på gräsplätten utanför. God Jord är helt enkelt ett steg på vägen.

Hej! Jag heter Johannes Widlund!

WOW. Vi är igång. Jag har länge gått och burit på en dröm i mitt 25 åriga västgötska hjärta. Att samla alla de kristna i Sverige som vill betona den osjälviskhet som hållbara samhällen kräver, som Jesus visade för oss genom sin jordevandring. Och att vi sen kan hjälpa varandra att omfamna och inspirera fler. Jag vet att vi är precis i början, men God Jord är det som legat på mitt hjärta i någon form i flera år.

Jag drömmer om att vi som kristenhet ska dra oss så nära Gud att förvandlade hjärtan kan få jubla mitt i omställningen och uppoffringen genuin kärlek till nästan kan innebära. En rörelse av människor som säger ‘du först’ på jordens alla språk och hittar sin glädje i det som inte förgås.

Jag tror vi kan, och jag tror vi behöver vara både oerhört praktiska, men också gå djupt i oss själva och tänka hårt för att hitta rätt. Inget annat än ett helhjärtat sökande med blicken fäst på Jesus räcker om vi vill få den förändring vi vill se. En omvärld som säger ‘vad är det dom har hittat? Hur får dom det att funka?’. Lite som nykterhetsrörelsen i slutet av 1800-talet (byt ut alkoholen mot fossila bränslen så funkar liknelsen förvånansvärt bra).

God Jord sätter fokus på en God Gud och den Goda Väg han stakat ut. Det är den smala rackarn vi söker efter samtidigt som vi plaskar fram i de diken fulla av nåd som omger den.

Jag är alltså ordförande i styrelsen och jag ser fram emot att jobba så hårt jag kan med det tills det är dags för någon annan.

Be gärna för oss i styrelsen. Och häng på! Vi hjälps åt. Det blir gött!