Styrelseblogg - Josefine och Erika


Skrivet av
God Jord

Hej! Jag heter Josefine!

Jag är 29 år och bor i Uppsala. Jag är socionom men jobbar just nu med lite ditt och datt. Jag är uppvuxen i en EFK-församling i Heby. I styrelsen är min roll att vara sekreterare och jag fokuserar överlag på administrativt arbete i God Jord då det passar mig bra. På fritiden tycker jag om att umgås och äta med mina närmaste, lyssna på ljudböcker, skriva, se på tv-serier och att prata om bl.a. alla dessa intressen med massa människor på sociala medier.

Jag är så glad att få vara med i uppstarten av God Jord. Jag tänker att det borde vara självklart som kristen att försöka ta hand om den jord Gud har skapat och satt oss att råda över. Kanske särskilt i dessa tider då miljöproblem är ett stort och verkligt hot. Men det är ju inte alltid så lätt det här med att bry sig om miljön, det kan upplevas som en hel djungel att sätta sig in i och många känner kanske att den pappersförpackning de sorterar är en fis i rymden.

Allt blir enklare om vi hjälps åt och det är vad vi får chansen att göra med God Jord.

God Jord vill, tillsammans med dig, stå upp för miljö och rättvisa i denna värld där ofta mycket arbetar emot detta. Dessutom har vi Gud med oss i detta som kan vägleda oss och hjälpa oss att välsigna där vi går fram istället för att förstöra.

Hej folk! Jag heter Erika Stacke!

Jag är en smålänning-blev-göteborgare, engagerad i Saronkyrkan i Göteborg, musiknörd och diakoniaaktivist, och jag ska försöka säga något om varför jag är med i God jord utan att bli föör preachy.

Jag är inne på min sista termin på kandidatprogrammet Globala studier, som jag läst med extra fokus på humanekologi (alltså om relationen människa/resten av naturen, typ). Under plugget har jag på allvar börjat drömma om en Jesusrörelse som älskar hela skapelsen. Gud tar orättvisor på allvar, så därför tar vi kristna också orättvisor på allvar. Typ som den helt ofattbart skeva fördelningen av resurser, förstörelsen av naturlandskap och utrotandet av arter skapade av Gud, en global ekonomi som präglas av girighet, en värld där några få lever på majoritetens bekostnad, osv osv. Att leva efter detta Guds-hjärta är en del av den kristnes identitet, men framför allt är det en helt grundläggande del av vad kyrkan som Kristi kropp är kallade att göra.

Det är God jord för mig! Människor som säger ja till att vara med i Guds räddningsplan för Sin skapelse.

God jord behövs för att detta aldrig ska glömmas bort inom svensk kristenhet. Globala miljöproblem och orättvisor är ju jättestora utmaningar (som för de flesta känns nästan omöjliga att lösa), och dom måste vi möta tillsammans. Och vi behöver fästa blicken på Gud för att finna hopp, hjälp och visdom. Jag är övertygad om att Gud har massor att säga om detta, och bara vill se människor som säger ja, som vill vara till Guds förfogande liksom. Det är God jord för mig! Människor som säger ja till att vara med i Guds räddningsplan för Sin skapelse.