Ett skapelsevänligt bröllop

För en månad sen gifte vi oss! När vi skulle planera vårt bröllop kändes det viktigt att visa på en bra och miljövänlig livsstil i våra val. Ett bröllop behöver ju faktiskt inte belasta planeten för att det ska bli bra och minnesvärt. Här delar vi med oss av några tips för hur en kan tänka när en ska ställa till med stor fest med många gäster!

Bjud på vegetarisk mat

Vi hade en buffé där den vegetariska kosten var norm. Det fanns många vegetariska alternativ, men även en skål med viltkött. Många åt vegetariskt för första gången och det blev ett fantastiskt tillfälle att visa på hur gott det kan vara.
DSC_1859

Köp second hand

Både brudens klänning och skor var köpta på second hand - och inte blir det fulare för det. Även saker som glasflaskor och dukar köpte vi i andra hand från vänner som hade gift sig tidigare. Det finns toppenbra bröllopsgrupper på Facebook där folk vill sälja vidare sina bröllopsprylar.
DSC_1001

Hyr och låna

Istället för att köpa massa engångsprylar så valde vi att hyra vissa saker - till exempel tygservetter, ljusslingor och champagneglas till välkomstdrinken. Smycken lånade bruden av sin mamma. Tänk så bra att vi kan ta hjälp av varandra!
DSC_1103

Ta hjälp av naturen

Nästan alla våra dekorationer (förutom ljusslingor) var från naturen. De som hjälpte oss hade plockat blommor, grenar och kottar från närområdet. Det blev fantastiskt vackert och tusen gånger bättre än att köpa snittblommor i butik!
DSC_1909