Lucka 1

Lucka 1: 5 snabba om julklappar

Hur gör man för att fira en mer hållbar jul? Var ska man börja? Vid julklapparna såklart. Här kommer fem snabba om hur presenterna under granen får en mindre klimatpåverkan.

1. Köp begagnat: Leta julklappar second hand. Gör det till en sport att hitta de mest unika och roliga julklapparna på grannens garageloppis.

2. Köp mindre: Köp färre men mer genomtänkta presenter. Tänk på vad personen verkligen behöver och vill ha och köp en dyrare genomtänkt present istället för flera små ogenomtänkta.

3. Ge upplevelser: En konsert, en picknick, en biokväll med största godispåsen. Att få en upplevelse är alltid uppskattat och lätt att fixa i sista minuten men varning! Glöm inte bort att genomföra presenten!

4. Gör själv: Vad är du bra på? Kan du sticka, virka, måla eller baka? Eller har du kanske en gigantisk krukväxt hemma som du kan ta en stickling ifrån och ge bort? Tillverka dina egna julklappar helt enkelt! (senare idag kommer det ut ett inlägg om ännu mer konkreta tips på vad du kan skapa, håll utkik!)

5. Ge till välgörenhet: Sist men inte minst, ge pengar till något projekt som du tycker är vettigt. Vissa organisationer har gåvobevis som du kan ge som present.

Lucka-1
#engodarejul2018