Lucka 11

Lucka 11: Veganska praliner på två sätt

Chokladpraliner
Du behöver:
100g vegansk choklad
2dl kokosgrädde
Ev. 100g choklad till topping

  1. Dela upp chokladen i småbitar.
  2. Värm kokosgrädden på spisen tills den börjar bubbla.
  3. Häll kokosgrädden på chokladen och rör om tills all choklad är smält och blandad med kokosgrädden.
  4. Ställ i kylen i 2-3 timmar eller tills smeten har en liknande konsistens som glass.
  5. Rulla till bollar och rulla dem i kakao.
  6. Ställ i frysen tills de har en fast konsistens.
  7. Dekorera som du vill. Vi doppade vissa i choklad, några toppade vi med finhackade mandlar. Det går också bra att ha dem som de är.

Pepparkakspraliner
Du behöver:
75g pepparkakor
100g Mandelmassa
3 msk mjukt mjölkfritt smör
100g Vit vegansk choklad till topping

  1. Mortla pepparkakorna till smulor.
  2. Riv mandelmassan med rivjärn.
  3. Blanda ihop alla ingredienser och rulla till bollar.
  4. Smält chokladen och låt pralinerna stå i frysen under tiden.
  5. Täck pralinerna i choklad och toppa med pepparkakssmulor.
  6. Låt stå i kylen tills chokladen har stelnat.

Vilka är dina bästa veganska julgodisrecept? Let us know på #engodarejul2018

lucka-11
lucka-11-2