Lucka 11
Lucka 11: Veganska praliner på två sätt
Chokladpraliner
Du behöver:
100g vegansk choklad
2dl kokosgrädde
Ev. 100g choklad till topping
- Dela upp chokladen i småbitar.
- Värm kokosgrädden på spisen tills den börjar bubbla.
- Häll kokosgrädden på chokladen och rör om tills all choklad är smält och blandad med kokosgrädden.
- Ställ i kylen i 2-3 timmar eller tills smeten har en liknande konsistens som glass.
- Rulla till bollar och rulla dem i kakao.
- Ställ i frysen tills de har en fast konsistens.
- Dekorera som du vill. Vi doppade vissa i choklad, några toppade vi med finhackade mandlar. Det går också bra att ha dem som de är.
Pepparkakspraliner
Du behöver:
75g pepparkakor
100g Mandelmassa
3 msk mjukt mjölkfritt smör
100g Vit vegansk choklad till topping
- Mortla pepparkakorna till smulor.
- Riv mandelmassan med rivjärn.
- Blanda ihop alla ingredienser och rulla till bollar.
- Smält chokladen och låt pralinerna stå i frysen under tiden.
- Täck pralinerna i choklad och toppa med pepparkakssmulor.
- Låt stå i kylen tills chokladen har stelnat.
Vilka är dina bästa veganska julgodisrecept? Let us know på #engodarejul2018