Lucka 21

Lucka 21 - Julstäd

Dammråttor på golvet? Smutsiga fönster? Det har blivit dags att julstäda. Jobbigt tänker ni. oroa er inte, God jord got your back. Här kommer lite tips på hur ert hem blir rent och redo för julen på ett miljövänligt sätt. Och inte nog med det, vi har också knåpat ihop en spotifylista med lite goa jams att städa till.

God Jords städtips:

Vinäger eller ättika: Blanda i en sprayflaska hälften vatten och hälften vinäger eller ättika. Spraya och torka av med en trasa. Funkar som en allrengörnings- spray. Obs! Använd inte på natursten som ex marmor det kan ge fläckar. För att få en godare doft kan du använda några droppar med en eterisk olja eller lägg i apelsinskal i vätskan och låt stå i en vecka.

Bikarbonat: Strö på fläckar och gnugga med en fuktig trasa. Bikarbonat kan också användas som toa rengöring. Strö bikarbonat i toan, håll på lite vinäger. Låt stå i någon minut innan du skrubbar rent med en toaborste.

Eteriska oljor: Dessa används som doftsättare men vissa har även antibakteriella egenskaper som passar bra vid städning, exempel är lavendelolja och tea treeolja. Citrusfrukter har också antibakteriella egenskaper och citron kan användas till att rengöra skärbräden.

Återanvändbara trasor: Vad noga med att använda trasor som går att återanvända. Det finns att köpa återanvändbara städtrasor men att klippa gamla handdukar till en trasa funkar också bra.

Har ni några bra och miljövänliga städtips? Dela gärna med er i kommentarsfältet!

Här hittar du God Jords ultimata julstäd-spellista

21-

#engodarejul2018