Lucka 22

Lucka 22 - Veganska ribs

Riktigt goda veganska revbensspjäll att käka på julbordet med till exempel coleslaw och klyftpotatis.

Ingredienser veganska ribs – 6 portioner
2 påsar Oumph naturella Filéer
0,75 dl äppelcidervinäger
1/2 dl socker
3 msk ljus sirap
4 pressade vitlöksklyftor
ca 4 cm riven färsk ingefära
2,5 msk kinesisk soja
2 msk srirachasås
3 msk dijonsenap
saft från 1 pressad apelsin

22--1-

Gör så här:
1.Blanda ihop socker, sirap och äppelcidervinäger i en kastrull och koka upp. Blanda ner de övriga ingredienserna därefter och låt svalna i kastrullen.
2. Lägg därefter vegoköttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden.
3. Låt marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.
4. Sätt ugnen på 225 grader på grilleffekt, eller tänd grillen.
5. Lägg filéerna i en ugnsfast form på bakplåtspapper eller direkt på grillgallret. Spara marinaden i en skål vid sidan om.
6. Grilla filéerna i ca 8-10 minuter per sida eller tills de fått rejält med färg och en knaprig yta.
7. Grilla dem hårt och kort tid, annars blir de för sega och tappar sin saftighet. Pensla löpande med mer marinad.
8. Låt svalna några minuter och servera med coleslaw, potatisklyftor och BBQ sås.

#engodarejul2018

22

Receptet är lånat härifrån och här finns ett alternativ om man inte vill använda vegosubstitut.