Lucka 5

Lucka 5: Fasta!

Har du någon gång fastat? Alltså avstått från någonting under en tid för att istället ersätta den tiden med Gud? Om inte rekommenderar vi på God Jord dig att pröva!

Fasta handlar traditionellt sätt om att avstå från mat eller dryck men vi anser att det i tider som dessa kanske är mer rimligt att avstå från något som tar mycket av vår tid och uppmärksamhet. Varför inte avstå från Instagram hela januari? Ersätta Youtube-klipp på make up-tutorials eller gulliga kattvideos och istället lyssna på predikningar, lovsång eller göra något så fantastiskt som att läsa en bok (varför inte självaste bibeln!) istället? Ett annat tips är att köra en hörlurar-fri vecka/månad där du inte stoppar i hörlurar så fort du sätter dig på bussen/ går en promenad?

I ett samhälle där vi ständigt jämför våra liv med varandras och matar våra hjärnor med intryck kan kanske det snällaste du kan ge dig själv och Gud, möjligheten till att låta bli. Att avstå. Att ge dig själv och Gud tid till att fundera, reflektera och grunda er relation ordentligt. Vem vet vad som skulle kunna hända då?

#engodarejul2018