Lucka 7

Skapa något!

Det finns inget mer personligt än att skapa julklapparna du ger bort själv - en favorit från min sida som alltid blir uppskattad. Att lägga ner tid och energi på att skapa något själv blir enligt mig en kärlekshandling på ett helt annat sätt än en köpt klapp, även om det såklart finns undantag.

Tips på gör-det-själv-klappar:

  • Måla Keramik - köp skålar, tallrikar, muggar eller liknande på secondhand. Måla med keramikfärg och låt torka i ugnen. Fint, roligt och personligt.
  • Förstora bilder - Kanske har du någon fin bild, eller skapat något digitalt? Tryck och skriv något fint på baksidan. En riktig dunderklapp!
  • Ljuslykta - En glöggflaska kan bli en fin fin ljuslykta (om du letat efter en anledning att dricka glögg så har du en nu). Fyll en flaska med vatten och lite ättika, stoppa ner en liten grangren och sätt sedan i ett ljus. Denna presenten är något svårinslagen så när jag en gång gav bort detta målade jag en skiss på hur det skulle se ut och skrev att vi skulle boka in ett datum där jag kommer hem till personen i fråga med fika och ljuslykta.
  • Använd din talang - kanske är duktig på att måla, skriva låtar, sy eller något annat. Använd det och skapa något personligt åt personen i åtanke.
    IMG_0558