Ett år med God Jord!

aktuellt
line_1
Skrivet av
Johannes Widlund

Det har redan gått ett år. Ett år sedan vi officiellt startade ett initiativ för att förändra Sverige.

Såhär skrev jag om mötet dagen efter det hände. ”Vi enades kring vår kärlek till Jesus, vår kärlek till våra medmänniskor och det mästerverk till skapelse Gud låter oss bebo. Vi enades också om att, för att parafrasera Jesus lite grann, vi inte har kommit för att döma kyrkan, utan för att hjälpa den. Vi enades om att vi alla syndar och kommer till korta på hållbarhetsområdet och att vi behöver Gud och varandra för att nå dit vi vill”.

Den här resan har bara börjat, men OJ vad mycket som har hänt redan. Vi har lanserat en supersnygg hemsida som regelbundet fylls på med betraktelser, tips, analyser och vittnesbörd. Skrolla igenom den här sidan för en sammanfattning av varför God Jord behövs. Från hemsidan har snart 250 människor valt att bli betalande medlemmar (100:- per år) redan, bli det du också och hjälp oss växa än mer! Vi har en levande facebook-grupp med snart 1200 medlemmar där så många fantastiska människor tipsar varandra om hur vi kan vandra lite vänligare på Guds skapelse, vi har en Instagram som med råge överträffat vårt mål om 500 följare första året.

God Jord har arrangerat två lyckade sammankomster, i Uppsala i mars och Göteborg i oktober. Inte minst höstsammankomsten som vi döpte till ’En God start’ var en otroligt positiv upplevelse. Vi har också, utöver de arrangemang vi står för själva medverkat i en hel drös andra sammanhang. Vi har montrat på Gullbrannafestivalen och Frizon, medverkat på Torpkonferensen och Klimatriksdagen, hållit föreläsningar på ett gäng folkhögskolor över hela Sverige, och mycket är redan bokat för våren! Dessutom har det startat lokalgrupper i Göteborg, Lund, Uppsala och Stockholm, och fler är på väg. Genom lokalgrupperna har vi börjat skapa relationer med olika kyrkor och det finns även god kontakt med flera samfund och ekumeniska organisationer som Sveriges Kristna Råd. Dessutom är snart vår podd äntligen igång!

Kort sagt finns det mycket att fira på denna födelsedag! Det är fantastiskt att vi redan på ett år har fått igång så många saker att jag inte kan nämna allt här. Det är, precis som vi konstaterade på vår sammankomst i oktober, en synnerligen god start. Känslan är att vi är del av och medskapar en rörelse som Sverige och världen desperat behöver. Det behövs en kristenhet som tar hela uppdraget på allvar och som ser Guds fingeravtryck i allt han skapat. En rörelse som behandlar Guds skapelse på ett sätt som ärar Honom och visar Jesu kärlek till våra globala syskon.

Vi finns här för att hjälpa svensk kristenhet att bli den rörelsen! Häng på och fira God Jords födelsedag med att bli MEDLEM!

Johannes Widlund

Johannes Widlund

Mäkta ödmjuk/stolt ordförande för God Jord! Vi vill hjälpa svensk kristenhet att leva osjälviska och hållbara liv. Jag är övertygad om att det också kan vara riktigt kul! Pluggar miljökommunikation!

Läs mer